Vijf redenen om je website te moderniseren in 2020

1. Slechte performance

De architectuur van je website kan ervaringen van bezoekers drastisch te beïnvloeden. Hoeveel geld je ook uitgeeft, als je website niet goed in elkaar zit zul je problemen ervaren met de ervaringen van bezoekers.


 Traag  — Er zijn zat redenen te bedenken waarom een website traag is. Veel problemen worden veroorzaakt door een slecht afbeeldingen beleid. Het verkeerd cachen is daar een voorbeeld van.

Veel website-eigenaren denken dat elke webhost dezelfde diensten levert wat betreft de performance. Helaas is dit niet het geval. Kies bewust voor een webhost als je de snelheid van je website belangrijk vindt.


 Niet responsive (niet mobiel vriendelijk)  — Meer dan 17% van al het internetverkeer komt van mobiele apparaten. Als jouw website niet responsive is zul je gegarandeerd leads en prospects missen. Het is belangrijk dat je website bezoekers op al hun apparaten een consequente gebruikerservaring hebben.


 Verwarrende functies  — Als je gebruik maakt van third-party plugins of diensten op je website, dan is het van belang dat deze goed beheerd en geüpdatet worden. Dingen zoals winkelwagen widgets, contact formulieren, pop-up widgets, abonnementenbeheer en quizzes hebben regelmatig onderhoud nodig. Als een van deze functies op je website niet goed werkt zullen je bezoekers gefrustreerd raken en in veel gevallen je website verlaten.


2. Verouderd design

Bedrijven die ervoor kiezen om hun webdesign te updaten doen dit om verschillende redenen. Wij raden aan om een website design elke drie jaar te veranderen. Vaak kiezen bedrijven ervoor om in plaats van een nieuw website design aan te schaffen, geld te steken in het repareren van oude websites.

3. Content is niet consistent

Met goed ontworpen, doordachte, relevante inhoud op je website zal alles drastisch verbeteren, van klantbehoud tot zichtbaarheid van zoekmachines. Met alle voortdurende veranderingen in de algoritmen van zoekmachines, is het absoluut noodzakelijk dat de inhoud op je website je bedrijf nauwkeurig weergeeft op een zinvolle en relevante manier.

4. Verwarrende navigatie en het missen van een zoekfunctie

Het lijkt misschien een voor de hand liggende opmerking, maar al deze betekenisvolle, relevante inhoud is nutteloos als je bezoekers deze niet kunnen vinden. Hetgeen wat een website onderscheid van een gedrukte brochure is de mogelijkheid voor een bezoeker om snel door een website te navigeren. Het navigatieproces moet zo eenvoudig en intuïtief mogelijk zijn. Helaas zijn veel websites helemaal niet ontworpen met gebruikerservaring in het achterhoofd.

5. Het niet consistent zijn in doelen

Misschien zijn het uiterlijk, de inhoud en de navigatie van je website perfect, maar merk je nog steeds dat je website geen leads genereert. Je website is dynamisch en moet 24/7 / 365 je bezoekers actief betrekken.

De conversiepaden van je website moeten duidelijk en eenvoudig zijn. Als je website dit niet doet mis je precies wat een website zo krachtig maakt. Je website moet de belangrijkste bron zijn voor het verzamelen van nieuwe gegevens, leden, leads, verwijzingen en inkomsten. Als dit niet het geval is dan presteert je website absoluut niet zo goed.

Samenvattend

  • Is er voldoende tijd en aandacht besteedt aan de performance van je website?

  • Een website moet bij de tijd horen. Is het ontwerp van je website de afgelopen drie jaar vernieuwd?

  • Is je content consistent?

  • Is de navigatie op je website logisch en mis je geen zoekfunctie?

  • Wees consistent in je doelen. Zijn je conversiepaden duidelijk en eenvoudig?

Heb je een van de bovenstaande vragen met nee beantwoord. Kijk dan eens naar de huidige staat van je website en kijk of je wat kunt verbeteren. Elk jaar komen je concurrenten weer met nog betere websites. Zorg ervoor dat jij niet achterloopt!Gepubliceerd in Blog op 19-12-2019