Methode

Agile

Voor het ontwikkelen van grote projecten gebruiken wij de Agile methode. Deze methode wordt veelal gebruikt bij projecten die zo snel mogelijk gebruikt moeten kunnen worden. Een groot voordeel van het gebruik van de Agile methode is de enorme tijdswinst. 


Iteraties

Een agile project is opgesplitst in kleinere projecten. Dit heten Iteraties. Iteraties omvatten alle noodzakelijke taken: planning, analyse, ontwerp, testen en documentatie. Na iedere iteratie wordt er iets bruikbaars opgeleverd. Er wordt een product getoond, getest en het proces wordt beoordeeld. Op deze manier worden risico's beperkt en weet je al snel of je op de goede weg zit. Door het project sneller te kunnen gebruiken wordt het concreter en komen er nieuwe ideeën. 


Voortgang

Bij agile-methoden wordt de voortgang afgemeten aan de hand van werkende producten, features of prototypes. Aan het eind van elke iteratie of sprint wordt zowel het opgeleverde product beoordeeld als het ontwikkelproces. Het doel hiervan is om te leren en steeds beter te worden. 


Werkende software

Er wordt de nadruk gelegd op werkende software. In elke iteratie moet er iets werkends worden opgeleverd. Iets dat ook direct geïntegreerd wordt in de bestaande software, waardoor duidelijk wordt of dit ook allemaal goed gaat.